Udo megmongya

Udo ránéz a közéletre, oszt' megmongya, mihülyeség, minemaz. Úgy magánéletileg, mint sportszakmailag.

Friss topikok

  • törzsmókus: „Csak a kollektív amnéziában bízhat. Hogy ügyes kommunikációval és célzott pénzkihelyezéssel elérh... (2014.02.04. 18:01) A hatalmas zakó
  • nemzetikonyves: Kissé megkésve de rátaláltam az oldalra. Fasza plakátok, köszi a munkát. (2012.11.12. 00:00) Többen vannak...
  • pfkapitany: első lépés megtéve. pfkapitany (2011.02.09. 14:16) Nokia-doboz #02
  • paradoomer: Mi lett ezzel a fiúval, hogy ennyire eltűnt? Tud róla valaki valamit? (2010.10.19. 16:18) A Völgyhídember
  • ultrabibsi: Nagyon csecse.... (2010.06.24. 10:56) Kegyetlen nyílméreg

A hatalmas zakó

2010.05.04. 04:09 | szerző: Udo von Raumschiff


(Katt a képre a nagyobb felbontásért!)
 

Még tavaly, amikor az MSZP lasszóval vadászott a nyílt utcán valaki miniszterelnöknek valóra – aki nem annyira hülye, hogy kiröhögjék, de hülye annyira, hogy elvállalja –, egy ország találgatta, hogy mi a csel Gyurcsány lemondásában. Biztosak voltunk abban, hogy valami nagy és bonyolult szemfényvesztés tanúi vagyunk – ilyen hirtelen és ilyen könnyen nem szabadulhattunk meg Ferenctől. Vártuk, hogy egy ördögien zseniális terv fináléjaként egyszercsak eljön az a pont, amikor az éj leple alatt Őszöd furfangos Odüsszeusza Sir Lancelotnak öltözve egyszercsak kiront a fanyúlból, de hiába.

Két jó okom is volt kételkedni abban, hogy Gyurcsány visszavonul, és elfoglalja az őt megillető helyet a showbiznisz panoptikumában (úgy nagyjáből Freddy Krueger és az emberarcú, pacalevő kisgazda sztárügyvéd, valamint a gróf Dracula alkotta háromszög súlypontjában):

1. – Közismerten gyanakvó természetem miatt, ha valami túl szép, hogy igaz legyen, rögtön aggódni kezdek.

2. – Maradt még két dolog, amit nem nyúlt le Orbántól: nem csinált még nemzeti konzultációt, és nem alapított polgári köröket. Márpedig addig nem nem állhat meg...

És mit hoz a sors, motoszkálás hallik a fanyúl belsejéből. Ferenc kitörni készül. Azt olvasta ki a választási eredményekből, hogy az ország népe egyemberként őt szólítja és hívja. Márpedig neki az első a haza szolgálata, úgyhogy legott hírül is adta: nemzeti konzultációs körútra indul. Igaz ugyan, hogy a dölyfös és arrogáns Orbán Viktor az ország sorsáról rendezett konzultációt, a legendásan szerény és alázatos Gyurcsány Ferenc nemzeti konzultációja pedig Gyurcsány Ferencről szólna, de ne kukacoskodjunk. Majd ellensúlyozza azzal, hogy megalapítja, és személyesen vezeti a Csepeli Nyuggerek Kubatov Gábor Elvtársi és Panelproli Antifasiszta Körét.

Csak a kollektív amnéziában bízhat. Hogy ügyes kommunikációval és célzott pénzkihelyezéssel elérhető, hogy az emberek úgy emlékezzenek: a 2010-es választásokat valami Mesterházy nevű figura bukta el, az azt megelőző kormányzás kudarca pedig a Fidesz felelőtlenségének volt köszönhető – ő, mármint Gyurcsány, akkoriban még ott sem volt, ő lenne tehát a friss erő, az új arc.

Ezért szeretném itt a magam szerény eszközeivel leszögezni: az elmúlt nyolc év kudarca, az ország szétzüllesztése, a szélsőségesek megerősödése, valamint az MSZP csúfos választási bukása nagyrészt Gyurcsány Ferenc áldásos tevékenységének gyümölcse.

Ez a zakó bizony az ő zakója.
 

Címkék: politika mszp gyurcsány hazugság plakát kleptokrácia nemszp

4 komment

Új dizájn 1.0B

2010.05.02. 03:08 | szerző: Udo von Raumschiff

 

Szolgálati közlemény:
 

Barkácsoltam a blognak egy rendesebb kinézetet, mert zavart már a buta templét. Vannak még sorjás élek, de nem vagyok túl nagy spíler CSS-ben.

Tekintsük ezt egy erős bétának, és maj'meglássuk.

 

 

 

Címkék: szolgálati közlemény

4 komment